пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Холлофайбер як матеріал

Холлофайбер як матеріал має досить широке застосування, а саме:

  • В будівництві в якості тепло- та звукоізоляційного матеріалу, а також як наповнювач у різних фільтрах.
  • В швейній промисловості як утеплювач для верхнього одягу.
  • В побуті як наповнювач для подушок, ковдр, матраців, меблів, іграшок.
Холлофайбер є 100% синтетичним матеріалом- поліефір/поліестер. Волокна, які отримують з нього, використовуються в багатьох тканинах, а унікальні властивості матеріалу пояснюються процесом його виробництва. Завдяки відсутності формальдегідів та інших поширених реагентів таке неткане полотно за екологічністю та безпечністю не поступається натуральним волокнам, зберігаючи при цьому всі позитивні якості синтетики- універсальність, довговічність, міцність.

Холлофайбер виробляють з хімічної поліефірної сполуки методом термічного скріплення. Попередньо оброблену сировину пропускають через аеродинамічну трубу, в результаті чого утворюється не шароване полотно. Волокна спаюються під впливом високих температур, і холлофайбер стає міцним, пружним, з рядом досить цікавих властивостей.

Волокна в полотні розташовані вертикально або хаотично. Матеріал не лише однорідний по всій поверхні, але й пористий, його густина і товщина варіює у досить широкому діапазоні – 60-4000 г/м2.


середу, 21 вересня 2016 р.

Наповнювачі для дитячих подушок

Наповнювачі для дитячих подушок


Пір’я та пух
Такі традиційні наповнювачі для подушок в популярності не поступаються сучасним наповнювачам. Така подушка важка та м'яка, а спати на ній зручно і затишно.
Пір'я як наповнювач для подушок
Пух як наповнювач для подушок
 Водночас такий наповнювач є чудовим середовищем для пилових кліщів, тому слід регулярно чистити та дезінфікувати подушку.  Також варто регулярно провітрювати подушку, оскільки пух добре вбирає вологу.

Холлофайбер

Холлофайбер- наповнювач для подушок
Синтетичний, водночас теплий та екологічний матеріал. Подушка з холлофайбера легка і зручна, крім того вона гіпоалергенна. Оскільки холлофайбер чудово поєднує в собі довговічність і практичність синтетичного волокна з пухнастістю та м'якістю натурального пуху, він часто заміняє поролонові, синтепонові та натуральні наповнювачі.

Більше про наповнювачі для дитячих подушок

вівторок, 20 вересня 2016 р.

Нетканий матеріал холлофайбер

Нетканий матеріал холлофайбер виробляється за новітніми технологіями з високоякісної 100%-поліефірної сировини без використання клею чи хімічних емульсій. Він не містить низькоякісних волокон тваринного (шерсть) чи рослинного (кокос, водорості, бамбук) походження, які лише здешевлюють собівартість якісного поліефірного волокна, погіршуючи при цьому його властивості.

Холлофайбер виробляється як правило у 3 видах:

  • плити(пласти) для наповнення м'яких меблів і матраців
  • «кульки» для наповнення ковдр та подушок
  • полотна як утеплювачі для одягу
Нетканий матеріал холлофайбер
За технічними характеристиками холлофайбер перевершує усі сучасні матеріали, які використовуються для виробництва постільних речей. Він також є сучасною альтернативою синтепону, ватину, пуху, латексу та іншим наповнювачам.

Оскільки холлофайбер чудово поєднує в собі довговічність і практичність синтетичного волокна з пухнастістю та м'якістю натурального пуху, про нього дуже часто можна прочитати як про еволюційний продукт, що прийшов на заміну поролоновим, синтепоновим та натуральним матеріалам.




Сторінки