пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Догляд за фланелевими виробами

Як правило, догляд за фланеллю досить легкий. Прати її можна в пральній машині при високих температурах. При цьому бажано не терти сильні забруднення, тому що матеріал з часом може кошлатитись. Сильно забруднені вироби з фланелі треба намилити або замочити в мильній воді хвилин на 10. Потім прати як звичайно. Прасувати тканину при помірному режимі. Тканина не лише розгладжується після прасування, але й стає м'якшою. Якщо у вас шерстяна фланель, то прати її при температурі 30 градусів, тому що в іншому випадку тканина зіб'ється.

Позитивні якості тканини фланель
  •         Матерія приємна на дотик, м'яка. За здатністю збереження тепла нагадує шерсть, але на відміну від останньої не викликає подразнень шкіри, тому що не колюча на дотик.
  •        Тканина вбирає вологу у великій кількості. Колір та форма не втрачаються навіть після багаторазового прання та прасування.


Тканина фланель
Тканина фланель

До недоліків фланелевої тканини належать такі:
  • Після прання досить довго сохне
  • При тривалому використанні кошлатиться

З цієї тканини дуже часто шиють теплі сорочки, піжами, одяг для немовлят, пеленки. При виробництві фланелі використовується полотняний або саржевий спосіб переплетення ниток. У якісній фланелі досить товсті нитки, з начесаним  ворсом переплетені настільки міцно, що між ними практично нема просвіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки