суботу, 1 лютого 2014 р.

Обираємо дитячий манеж

У кожного малюка настає момент, коли він починає активно рухатись, пізнавати навколишній світ, хапати різні предмети, деколи навіть досить небезпечні. Інколи навіть звичайна кімната готує неймовірні і навіть небезпечні сюрпризи для дитини. У цей період батькам треба бути особливо уважними і пильнувати за кожним кроком і рухом свого малюка.  Багато мам у цей час перебувають вдома з маленькою дитиною, а домашньої роботи часом дуже багато- попрати, приготувати обід, прибрати в квартирі, відпочити самій. 

Залишати дитину на підлозі або на дивані досить небезпечно, а в колясці теж вередує, оскільки маленький пізнайко хоче у цей час побільше рухатися і пізнавати довкілля. В такому випадку в нагоді стане дитячий манеж.

Перебуваючи всередині такого манежу, дитина буде захищена від побутових небезпек- кутів, столів, розеток, дверей шафок, розбитого скла, гарячої плити, якщо мама саме в цей час варить супчик. У малюка розвивається також самостійність, адже тут він сам обирає розваги і заняття.

Деякі батьки економлять на манежі, використовуючи в його якості дитяче ліжечко. Однак психологи проти цього. 

По-перше, це шкідливо для розпорядку дня малюка, а по-друге, в такому випадку дитина буквально замкнена в чотирьох «стінках» ліжечка, оскільки практично весь час проводить на одному місці- спить, грає. 

А це може з часом призвести до того, що у дитини порушиться певний порядок дій- в ліжечку не грати, в ліжечку спати, грати за межами ліжечка, і тому під час укладання спати дитина потребуватиме довше часу, буде гірше засинати.

У манежі малюк стоїть, повзає, пробує ходити, стрибати, сидить, грається, або просто спостерігає за тим, що робить мама. Проте, для того, щоб дитина почувала себе у ньому вільно, не плакала і не вередувала, потрібно її підготувати до перебування там.
Спочатку треба відвернути її увагу улюбленими іграшками, посидіти деякий час з нею, і коли малюк відволічеться, заграється, можна залишати його самого.

Багато дітей бояться, коли мама відлучається і плачуть. В такому випадку привчаємо дитину поступово. Спочатку  на кілька хвилин посадити дитя в манеж, поступово збільшуючи час перебування. Але ні в якому разі малюк не повинен випускати вас з поля зору. 

Поступово дитина звикає і спокійно залишається в манежі, переключаючи увагу на власні іграшки. Але пам'ятайте, що залишати дитину наодинці на тривалий час не можна. Після 30-40 хвилин «самостійності» рекомендовано змінити місце і діяльність. Це може бути прогулянка, повзання під наглядом по підлозі, харчування або сон.

 

 Завдяки тому, що дитячий манеж можна компактно скласти, його легко можна перемістити з місця на місце, взяти з собою на дачу, в гості, на відпочинок. У незнайомій обстановці у своєму манежі дитина відчуває себе як вдома, буде менше переживати і вередувати.


Завжди свіжі новини у соціальних мережах:

Facebook , ВКонтакте , LiveJournal

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки