понеділок, 10 лютого 2014 р.

Обираємо дитячий електромобіль


 Хочете потішити малюка оригінальним подарунком? Купіть йому дитячий електромобіль. Дитина буде почувати себе не лише щасливою, але й дорослою, відповідальною. Адже тепер у неї не просто велосипед, а справжній транспорт.

Деякі вважають, що електромобілі для дітей- це забавка для лінивих. Але це не так. Звичайно, крутити педалі юному гонщику не треба буде, але потрібно навчитися керувати транспортним засобом для справжніх сміливців.


Тому що електромобіль може розвивати швидкість до 8 км/год, має справжню коробку передач, задній хід, гальма, ближнє світло, задні вогні, сигнал, деколи сирену з мигалкою, переговорний засіб- усе, що є у справжньому автомобілі. Різниця лише в тому, що на машину не потрібно водійських прав, номерів, бензину.
 Якщо раптом в машині закінчиться «пальне», достатньо зарядити від електромережі акумулятор і через трохи знову збиратися в подорож.

Які бувають електромобілі

Усі дитячі електромобілі працюють за одним й тим самим принципом. Відрізняються моделі лише формою, технічними характеристиками і додатковим приладдям. Електромобілі розраховані на різні вікові групи, починаючи від 1,5-2 років і до 7-8, хоча є моделі, що можуть витримати і дорослого.




Електромобіль для малюків підходить для дітей у віці 1,5-2 до 4-5 років. Це власне машина-каталка на акумуляторі. Різні за формою, такі моделі характеризуються маленькими габаритами (висота до 40-50 см),  легкість (вага 5-10 кг), простота в керуванні (одна педаль для руху і гальмування) і невисока швидкість (1,5-2 км/год). 

Можуть бути різної форми і моделі, трьох- або чотирьох колісними, з різними додатковими можливостями (задній хід, світло, звук мотору, сигнал). Гальмування відбувається автоматично при відпусканні педалі «газу».
Такий електромобіль має одне ведуче колесо, може комплектуватися зйомною ручкою управління, за допомогою якої батьки можуть перестрахуватися, і розрахований на дітей вагою до 20 кг.


Електромобілі з одним ведучим колесом розраховані для їзди лише по рівній поверхні (асфальт, земля, паркет). Вони долають підйом до 5%, вантажопідйомність розрахована на максимальне навантаження до 20-25 кг. Акумулятори на таких машинках, зазвичай 6V, які можуть відрізнятися за об'ємом. На таких машинках дитина може вільно кататися до 2, максимум до 3 років. 

Звичайно, це залежить насамперед від ваги малюка. Але, як правило, з віком дитині буде нецікаво їхати лише вперед, та ще й на низькій швидкості. Тому електромобілі такої категорії варто купувати для найменших діток. Вибір таких моделей досить великий у різних виробників.




Електромобілі для дітей у віці від 3 до 6-7 років можуть бути не лише трьох- чи чотирьох-, але й двохколісними зі зйомними страхувальними коліщатками. Різні за формою, такі моделі можуть мати 2 швидкості (від 3,5 до 7-8 км/год), задній хід, ближнє світло, звук мотору, сирену. Вага такого електромобіля 10-20 кг, ціна відповідно зростає разом з габаритами, розрахованими на підростаючу дитину. Гальмування відбувається або за рахунок відпускання педалі «газу», або, в залежності від моделі, додатковим педальним гальмом.

Електромобіль для дітей у віці до 8 років майже нічим не відрізняється від справжнього дорослого автомобіля. На таких машинках можна катати один одного, поїхати з товаришем в парк (бувають двомісні моделі). Швидкість такого дитячого транспортного засобу- від 3 до 8 км/год. 

Керування електромобілем потребує від водія навичок і вміння, оскільки деякі моделі мають навіть справжню коробку передач, ручку переключення швидкості, педаль газу, педаль гальма, два ведучих колеса, сигнал на рулі, ближнє світло, прожектор, двері, що відкриваються, зйомні покришки. Потужність, сучасний дизайн і надійність- головні характеристики електромобіля для дітей.

Електромобілі з двома ведучими колесами долають підйом від 10% до 17%. Такими машинками можна кататись по будь-якій поверхні: земля, трава, гравій, асфальт, відносне бездоріжжя. 

Такі дитячі електромобілі витримують максимальне навантаження до 50-70 кг. Електромобілі відрізняються потужністю. Комплектуються як 24V, так і 12V і навіть двома 6V акумуляторами. Розраховані вони на дітей від 2-3 до 8-10 років.




Про більш детальні характеристики кожної моделі можна дізнатися з опису моделі, яка вас зацікавила. Автономна робота на одній підзарядці 2,5-4 години.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки