четвер, 30 червня 2016 р.

Матраци в дитяче ліжечко. Обираємо разом

Дитячі матраци

Батьки, готуючи все необхідне для новонародженого, велику увагу приділяють вибору ліжечка, і дуже часто забувають про особливості матрациків для дітей, які для спокійного сну дитини набагато важливіші.

Ортопедичні дитячі матраци: функціональне призначення і переваги

Матраци дитячі для ліжечка треба вибирати особливо ретельно, оскільки довіряти доводиться лише власній інтуїції, тому що новонароджена дитина не може розповісти про незручність матрацика. Останнім часом на вітчизняному ринку популярністю користується ортопедичний матрац для дітей. Однак не варто помилятись, думаючи, що це медичний виріб. З лікувальною метою такий матрац справді треба вибирати, враховуючи поради лікаря. Але звичайні ортопедичні матраци для дітей лише сприяють попередженню виникнення деформації хребта і забезпечують правильне та зручне положення тіла дитини під час сну.

Дитячі матраци

Якісний матрац є однією з причин спокійного сну вашого малюка. Серед різноманітних видів дитячих матраців деколи дуже важко вибрати одразу якіcний і недорогий. З іншого боку, саме від матрацу залежить сон немовляти і те, з яким настроєм дитина прокидатиметься вранці.
Дитячий матрац насамперед має підтримувати природний вигин спини малюка, щоб м'язи дитини за ніч повністю відпочили.
Другим критерієм матрацу для дітей є те, щоб не відчувати дискомфорту, лежачи на ньому.
Саме тому батьки дуже часто вагаються, який саме матрац підібрати дитині- м'який чи жорсткий. Якщо дитина спить на боку, її тіло у двох точках відчуває підвищений тиск, а саме в ділянці плечей і стегон. Тому матрац має добре підтримувати частини тулуба, одночасно забезпечуючи природний вигин хребта і «занурювання» плечей і стегон.
У даному випадку найкраще підійде м'який матрац або матрац з ефектом пам'яті.

Матраци в дитяче ліжечко. Обираємо разом

В перші місяці свого життя дитина проводить багато часу в лежачому стані, тому дуже важливо правильно обладнати спальне місце для малюка. Від того, наскільки спокійно і комфортно спить дитина, залежить його здоров'я, а також спокій і настрій її батьків. Але справа не лише в комфорті немовляти, хребет також має бути в правильному положенні під час сну. Дитячі ортопеди рекомендують обирати для найменших більш жорсткі матраци. Саме рівна, достатньо жорстка поверхня матраца допоможе правильно сформуватися хребту дитини і запобігатиме в майбутньому таким захворюванням як сколіоз та іншим захворюванням опорно-рухового апарату.

Ще одним важливим критерієм для вибору матруцу в дитяче ліжечко є екологічність і гіпоалергенність матеріалів, з яких він зроблений. Наповнювачем для такого матраца може бути кокосове волокно, натуральний латекс, а також поєднання цих матеріалів.

Компанія BabyBrok розробила цілу серію дитячих матраців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки