середу, 22 червня 2016 р.

Обираємо дитячий ортопедичний матрац

Ортопедичні дитячі матраци забезпечують правильне положення тіла малюка під час сну.
При виборі ортопедичного матрацу для дитини варто враховувати багато факторів. 
Якщо мова йде про розмір, то можна купити дитячі матраци 80х160 чи 160х60. 
Стандартні розміри, які має дитячий кокосовий матрац- 60х120 і 70х140.

Обирайте такий матрац, щоб він точно відповідав дитячому ліжечку.
Занадто великий ортопедичний матрац може нерівно лежати, що в свою чергу вплине на правильне положення хребта малюка. 

Можна, звичайно, купити трохи менший матрац, проте врахуйте, що проміжок між стінкою ліжечка і матрацом не повинен бути більшим ніж 3-4 см. Якісні дитячі матраци з латексу забезпечать здоровий сон вашій дитині.

Визначившись з розміром матрацу, враховуйте також тип моделі. Матрац з залежним пружинним блоком складається з пружин, з'єднаних між собою. Внаслідок таких зв'язків найменша деформація матрацу призводить до продавлювання його основної частини. 

Такий матрац не рекомендується купувати малюкам, і особливо новонародженим, тому що їх хребет тільки формується. Якщо ж ви вирішили придбати матрац такого типу для старшої дитини, обирайте конструкції з меншим діаметром пружин і з більшою густотою пружинного блоку.

Для дітей рекомендують обирати матраци другого типу- з незалежним пружинним блоком. В них кожна пружина знаходиться в своєму чохлі і не впливає на сусідні. Цей матрац буде підлаштовуватися під тіло, забезпечуючи горизонтальне положення хребта дитини, і водночас не прогнеться, тому що кожна частина тіла чинить своє навантаження.

Купуючи дитячі матраци такого типу, зверніть увагу на частоту пружин: для дитини вона не повинна бути максимальною (якщо нема інших приписів лікаря). Наприклад, матрац з частотою -500-1000 пружин/м2 купують лише для дорослих, оскільки їх вага набагато більша за дитячу.

Ви також можете придбати безпружинний матрац. Такий варіант не має жодної металічної деталі, лише наповнювач і чохол. Згідно рекомендацій фахівців, завдяки цьому організм дитини уникне електростатичного і магнітного впливів. І навіть без наявності пружин матрац достатньо жорсткий, а, як відомо, новонародженому потрібен саме такий матрац.

Якщо ви вирішили купити дитячий ортопедичний матрац, подумайте про його наповнення. Дуже жорсткий і міцний матрац є з кокосової койри. Такі вироби екологічно безпечні, не викликають алергії, стійкі до пилюки.

Також можна купити дитячі матраци 80 х 160 чи 60 х 120 з натуральним наповнювачем з латексу. Він довго тримає форму, здатен витримати навіть велике навантаження, еластичний, пружний, гіпоалергенний.

Досить якісними є матраци з поліуретану, який хоч і є штучним матеріалом, проте нетоксичний. Вони бувають двох видів- еластично-пружний і жорсткий. Пінополіуретан є теплоізоляційним і дуже міцним наповнювачем.  Синтетичний матеріал струттофайбер також використовується як наповнювач для ортопедичних матраців. Він дуже теплий, йому властиві чудові теплоізоляційні властивості. Як правило, цей матеріал використовується як прошарок.

Ортопедичні матраци бувають також комбінованими. Купуючи дитячий матрац, зверніть обов'язково увагу на чохол і додатково купіть наматрацник.

Бажаємо приємних снів вашим дітям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки