вівторок, 10 січня 2017 р.

Ознаки, за якими обирають ковдру

Теплопровідність

Усі ковдри, в залежності від теплопровідності, поділяються на 3 види- літні, зимові, універсальні (на всі сезони).

Звичайно, літні ковдри для сну тонкі та легкі. Зимові ковдри- достатньо об'ємна  і важка річ. Ковдра тепліша, якщо в ній більше наповнювача. Крім того, визначаючи теплопровідність, варто відповідно до неї підбирати матеріал наповнювача.

Гігроскопічність

Загальновідомо, що під час сну людина втрачає до 0,5 л вологи з організму. Тому дуже важливо, щоб ковдра вбирала цю вологу, водночас не накопичуючи її всередині. Таким чином під час сну зберігається максимально зручна температура тіла.

Легкість

Найлегшими вважаються пухові та синтетичні ковдри, які при цьому зберігають достатню теплопровідність.
Дитяча ковдра Babybrok

Гіпоалергенність

 Для людей, які схильні до алергій, варто більш обережно підходити до вибору наповнювача. Найкращим варіантом будуть синтетичні наповнювачі, які не вбирають пилюку і не сприяють розвитку мікроорганізмів. З натуральних матеріалів одними з найкращих є волокна бамбуку чи евкаліпту.

Простота догляду

 Якщо для вас принципово важливою є простота догляду за ковдрою, найкращим варіантом будуть синтетичні та рослинні наповнювачі. Такі вироби можна прати в пральній машині, вони  досить швидко сохнуть, не втрачаючи форми та своїх властивостей впродовж багаторазового прання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки