четвер, 30 червня 2016 р.

Різновиди матраців



Матраци з блоками незалежних пружин є найкращим варіантом пружинних. Окремо від сусідніх пружин відбувається стискання кожної пружини, завдяки чому матрац під різними частинами тіла прогинається по різному.Деякі виробники використовують в різних частинах матрацу пружини різної жорсткості, завдяки чому окремі частини отримують відповідно точнішу жорсткість. Стандартна кількість пружин на квадратний метр- 272, але не менше 220.

Важко назвати ортопедичним економний варіант матраців на основі боннелі, хоча навіть такий новий матрац в будь-якому випадку кращий, ніж  продавлений старий. У ціновому сегменті боннелі альтернативою є безпружинні матраци вітчизняного виробника на основі пінополіуретану або штучного латексу.

Якщо ж на блок незалежних пружин покласти кокосову койру висотою 3 см, то ефект точкової роботи пружин зменшується. Якщо Вам підходить точкова підтримка, то найкращим варіантом буде м´які або середньо-жорсткі прошарки, наприклад койра (1 см) + латекс (3 см).

Особливо популярними моделями серед безпружинних є на основі блоку з поліпропілену чи  штучного латексу. Бажано при цьому також враховувати щільність матеріалу, оскільки вона впливає на якість і на довговічність наповнювача.

Якщо в магазині Ви хочете її перевірити- просто підважте рулони. Кращий той, що тяжчий. Відповідно якісніший матрац буде дорожчим.


Цікавими є також нові матеріали з ефектом пам´яті. Прошарок з такою властивістю створює відчуття в´язкості і добре підтримує поперек. Щоправда, відчуття, які виникають при цьому, подобаються не всім.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки