пʼятницю, 10 січня 2014 р.

Найважливіші моменти при виборі дитячого матрацику


Ви очікуєте поповнення в сім'ї? От і прийшла пора потурбуватись про дитину і купити всі необхідні речі. Дуже важливо вибрати хороше ліжечко для немовлятка, але не менш важливо підібрати якісний дитячий матрац.




Щоб такий матрас не став причиною ортопедичних захворювань, таких, як викривлення хребта, не обирайте в дитяче ліжечко дуже м'які матраци. Краще обирати натуральний наповнювач. Зараз існує дуже багато таких наповнювачів.

Це можуть бути морські водорості, солома, соя, гречка чи кокос. Від матрацу з таким наповнювачем дитина не почуватиме дискомфорту, і одночасно її спинці ніщо не загрожуватиме. Крім того, такі матраци екологічно безпечні, добре провітрюються і не викликають алергії.



Кокосова койра- це матеріал, який отримують з кокосової пальми. Волокна кокосового горіха очищають, обробляють, пресують і пропитують латексом. Завдяки цьому матеріал стає пружним і не розклеюється. Койра з кокосової пальми- це екологічно чистий, довговічний, натуральний матеріал. Від кількості шарів койри прямо пропорційно залежить жорсткість матрацу.

Якщо ви вирішили придбати матрац для дитячого ліжечка з синтетичним наповнювачем, то можна вибрати такі, як латекс чи  пінополіуретан.



З допомогою сучасних технологій, латекс виробляють з природного каучуку, далі за допомогою спеціальних технологій йому надають структуру, схожу на соти. Перевагою латексу є легкість, з якою він повертається в попередню форму, тобто, незважаючи на м'якість матеріалу, ум'ятин в матраці з таким наповнювачем не буде. У ньому не розмножаться мікроорганізми і він не почне гнити від вогкості.


Матраци з пінополіуретановим наповнювачем пружні і жорсткі. Цей матеріал дуже схожий на латекс, він достатньо міцний, гіпоалергенний, не вбирає вологи і має властивості теплоізоляції. При дуже привабливій ціні такі матраси мають чудові характеристики.

Для кращої експлуатації є варіант трохи дорожчий- латексний пінополіуретан.

Звичайно, важливо також врахувати наповнення матраца. Деколи наповнення може спровокувати аллергію чи погане самопочуття малюка. Тому до вибору дитячого матрацика треба підходити досить серйозно.



Купляючи матрац для дитячого ліжечка, обов'язково в першу чергу зверніть увагу на розмір. У більшості випадків матраци виробляються стандартного розміру, але можуть бути і винятки. Зверніть увагу, що матрацик не має бути більшим чи меншим за ліжечко, а повинен їй ідеально підходити.


Отже, найважливішими моментами, на які варто звернути увагу при покупці дитячого матрацу, є:

  1. Обов'язкова відповідність матрацу розміру дитячого ліжечка.
  2. Натуральний або синтетичний наповнювач, але не занадто м'який.
  3. Матрац повинен бути чистим, сухим, зручним і гіпоалергенним.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки