понеділок, 26 грудня 2016 р.

Технологія виробництва поролону

Сучасний поролон суттєво відрізняється від того матеріалу, який виробляли кілька десятків років тому. Серед його переваг варто зазначити високу вологостійкість, стійкість до утворення плісняви, високу степінь тепло- та шумоізоляції, еластичність. Але найголовніша його перевага полягaє у його низькій собівартості.


Для виробництва поролону використовують один з двох методів- безперервний та періодичний. Найпростішим вважається безперервний метод виробництва поролону. Така технологія виробництва поролону не вимагає спеціальних знань і використання складного обладнання. Усі хімічні реактиви змішуються в машині для спінювання, після чого їх відправляють в спеціальну форму. У ній матеріал знаходиться не більше півгодини. Далі готову продукцію охолоджують протягом 3 діб і розрізають згідно розмірів. Особливу увагу при виробництві поролону варто приділити температурному режиму. У виробничому приміщенні температура не повинна опускатися нижче +18 градусів. Ця вимога не поширюється на склад, ділянку для різки матеріалу та інші службові приміщення. Крім того, потрібно правильно визначити дозування компонентів. Саме тому виробничий процес повинен контролювати досвідчений хімік-технолог.

Основні позитивні якості поролону

Усі поролонові вироби відзначаються рядом переваг, серед яких особливу увагу варто звернути на наступне:

-         еластичність і комфортність
-         довговічність
-         екологічність

Вироблений поролон не шкодить здоров'ю, не викликає алергії, не вбирає пилюки і не піддається утворенню плісняви. Матеріал практичний і має високу ступінь зносостійкості.

Еластичний пінополіуретан- унікальний спінений полімер, який не має аналогів серед інших синтетичних та натуральних матеріалів в галузі виробництва. У свою чергу такий матеріал поділяється на наступні сегменти: стандартні піни, комфортні піни, піни з ефектом пам’яті, спеціальні піни та композитні піни. Кожен сегмент має певні особливі властивості, процес виробництва та галузі застосування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки